Ogled stanovanja v tujini

Žena je dobila novo zaposlitev v drugi državi in odločili smo se, da tja preselimo celo družino. Najprej smo si ogledali stanovanja za najem, ki pa so imela tudi možnost nakupa. Ko sva dala otroke zvečer spat, sva preko spleta brskala stanovanja, ki so bila v okolici njene nove službe. Ker nisva poznala mesta, nisva točno vedela katera okolica je najboljša za najem stanovanja, zato sva vprašala prijatelje, ki so tam živeli že nekaj časa. 

Povedala sva jim kje točno se nahaja novo delovno mesto, zato, da bi nama lažje svetovala. Oddahnilo sva si, ko sva ugotovila, da je okolica mirna, čista, varna in primerna za otroke. Škoda bi bilo, da bi se morala žena dolgo voziti od doma do službe. Torej pričela sva z iskanjem stanovanja v tej okolici. Pomembno nama je bilo, da je:

  • Dovolj veliko
  • Svetlo
  • z garažo

Najdla sva kar nekaj opcij in kar kontaktirala lastnike. Povedala sva jim, da se kmalu selimo in si želimo ogled stanovanja čimprej. Na ogled sem se odpravil sam, saj nisem želel s tem obremenjevati cele družine. Ker sva se omejila na določeno območje, so bila vsa stanovanja dokaj blizu drug drugemu, tako da bo vse skupaj potekalo hitreje.

Rezerviral sem letalsko karto in v nekaj urah že bil v novem mestu. Takoj sem se dogovoril za ogled prvega stanovanja, katero je imelo vse kar smo iskali. Pred vhodom sem se dobil z lastnikom, ki mi je z veseljem razkazal vse prostore in povedal nekaj o okolici. Povedal sem mu, da smo tujci in bomo tukaj prvič, zato je vsaka informacija dobrodošla. 

Med ogledom sem poklical ženo in ji virtualno razkazal stanovanje. Tako ona, kot jaz je bila navdušena nad njim in oba sva se odločila, da ostala stanovanja ne bova niti gledala, saj sva se odločila za tega.