Kakšno darilo kupiti svoji prvi punci

Ko sem imel svojo prvo punco, sem se predvsem lovil v tem, kaj naj ji podarim, da ji izkažem pozornost. Nekateri ne podarjajo prav nič, jaz pa sem imel željo, da vsake toliko punco presenetim z darilom. No, pa se je zataknilo pri starših. Ko je moja mama zvedela, da svoji punci pogosto nekaj kupujem, se s tem ni strinjala.

Vprašala me je, zakaj čutim potrebo, da ji neprestano nekaj kupujem. Še sam nisem vedel, kaj naj rečem, le vedel sem, da je prav tako, da ji včasih kaj kupim. Mama mi je skušala razložiti, da to ni ravno prav, kajti ko bo imela rojstni dan, bom moral kupiti še dražje darilo in tako bom lahko vedno več zapravljal za darila. 

Po eni strani sem jo razumel, kaj mi hoče povedati, po drugi pa mi ni bilo jasno, zakaj misli, da to ni v redu. Tako sem bil pozoren do svoje punce in ji izkazoval naklonjenost. Punca je bila vsakega mojega darila zelo vesela in mi je povedala, da sem prvi, ki sem ji kdaj kaj kupil. Jaz pa lahko rečem, da takšen sem in vedno bom. 

Ta občutek, da sem lahko punci podaril nekaj lepega je prav dober, tako se zavedam, da punca to ceni. Drugače bi pa bilo, če bi pri punci videl, da tega ne spoštuje, takrat daril sigurno ne bi več kupoval. 

Vsak ima svoj značaj in jaz očitno dam veliko na majhne pozornosti, ki zajemajo tudi darila. Tako bom vedno svojo punco presenetil s kakšnim darilom.