Ko se akumulator pokvari ob nepravem času

Po tem, ko se mi je akumulator pokvaril in sem morala kupiti novega, sem morala poiskati še nekoga, ki mi bo akumulator zamenjal. Serviser je tako daleč, da se mi res ni dalo ukvarjati s tem, kako bom avto pripeljala do serviserja, da to popravi. 

Na srečo sem se spomnila, da oče pozna nekoga tukaj v vasi, ki zna to popraviti. Vsaj mislim, da mi je to rekel enkrat že dogo nazaj. Ker očeta ni bilo doma tisti hip, sem počakal do popoldneva, da lahko to informacijo preverim, če je resnična.

Ko se akumulator pokvari ob nepravem času

Ko je prišel, se je res izkazalo, da res pozna nekoga, ki mi lahko akumulator zamenja, ker je menda nekdo, ki opravlja to delo pri nekom in sem in tja naredi tudi kakšno uslugi prijatelju. Tako sem ga prosila, če se lahko dogovori z njim, da mi priskoči na pomoč, in če mi lahko tudi pomaga pri izbiri, kakšen akumulator naj pravzaprav kupim, ker to delam prvič sama.

Naslednji dan je bil prijazen gospod pri nas in imela vso opremo, da mi akumulator zamenja. Tako sem bila hvaležna, da se je lahko tako uredilo in se mi ni bilo treba ukvarjati s tem, kako bom avto, ki ne dela pripeljala do serviserja. Res se mi ni dalo o tem razmišljati. Saj vem, da bi našla nekoga, ampak se mi je vseeno zdelo bolj smiselno, da pride nekdo k nam, kakor pa, da se jaz mučim s tem, da takšen avtomobil, pripeljem tja. Poleg vsega sem imela pa še to srečo, da meni ni bilo treba kupovati akumulator saj niti ne vem čisto točno kakšnega moram kupiti.

Konec srečen in vse dobro. Proti večeru je bil moj avtomobil že pripravljen na vožnjo in tako sem se lahko odpravila do prijateljice na obisk. Dokle akumulator ni bil zamenjan, ji nisem mogla potrditi, da pridem, ampak na srečo še ni imela drugih načrtov.