Ker sem imela karpalni kanal, sem zamenjala svojo službo

Več let dela v pisarni, mi je povzročilo karpalni kanal, ko sem prišla so izvida in bi si mogla karpalni kanal operirati in potem spet nadaljevati svojo službo, sem raje storila to, da sem začela iskati novo službo, ker v tej itak nisem bila več zadovoljna, sedaj a še to.

Tako je iskanje nove službe potekalo na hitro, iskala sem drugo stroko, seveda je to težko, ker v srednjih letih nimaš nič izkušenj in kdo te bo vzel, če danes delo težko dobijo mladi. Kako bi potem prej dobila službo jaz. Vseeno sem vedela, da imam karpalni kanal in da ne grem več delat v pisarno, ker bodo moja zapestja z leti še slabša, pa če jih jaz operiram ali pa ne. 

Tako sem iskala na polno in soseda mi je rekla, da iščejo nekoga v marketingu, ki bi hotel nadomestiti gospo, ki odhaja v penzijo. Služba mi je bila zanimiva, ker je večina časa na sestankih in ne dela veliko z papirji, tako da za moj karpalni kanal ne bi bil problem. Odločila sem se, da se kar v živo oglasim, brez da sedaj pišem še prošnjo, tako bom takoj videla, kako je na stvari. 

Bili so me veseli, na začetku je sestane potekal formalno, na koncu pa smo se že vsi sprostili in tudi kaj nasmejali. Seveda je sledilo vprašanje, zakaj hočem zamenjati službo, če pa se v njej počutim v redu in sem zadovoljna z plačo. Tako sem jim povedala po resnici, da je edini moj problem karpalni kanal in da vem ,da če bi še leta ostala v pisarni, bi imela še več problemov, sedaj je bil karpalni kanal samo na eni roki, potem pa bi se pojavil še na drugi. Zaključili smo razgovor, da se verjetno slišimo in danes že kar nekaj časa delam to službo in sem presrečna, karpalni kanal nisem operirala, ker je moje delo bistveno drugačno.