Ko dobiš preblisk, da ti lahko rak uniči življenje

Vsak ima lahko tak preblisk, samo odvisno je, kako močen je, sama sem doživela ta preblisk, da je bolezen rak grozna bolezen in da ko enkrat vstopi v tvoje življenje ni več pomoči. Večkrat sem že poslušala, kaj rak je in večkrat sem že slišala, da je nekdo zbolel za to grozno boleznijo, vendar se me je dotaknilo tistih 5 minut, ko sem izvedela, po tem pa sem svoje življenje nadaljevala po standardih kot vedno.

Prišel pa je pri meni dan, ko sem začela razmišljati širše, nisem se več dobro počutila v svoji koži, bila sem utrujena, par kilogramov sem imela preveč in nisem bila več mlada. Pri ginekologu so mi nato še za piko na i priporočali, naj si pregledam preventivno dojke, kajti rak dojk je pogosta bolezen in s tem, da sem v srednjih letih to sploh ne bilo napačno.

Prav spominjam se, kako mi je beseda rak odmevala v glavi, ko sem prišla domov, sem si skuhala kavo in usedla na teraso, zraven vzela še čokolado in premišljevala. Moje misli so bile vedno bolj negativne, na koncu sem si že začela tipati dojke, če bi ne daj bog začutila kakšno zatrdlino. Dobila sem preblisk, da je dovolj in da bolezen rak ne bo vstopila v moje življenje nikoli. Takrat sem naredila svoj načrt, prehrane, gibanja in se odločila kaj bom storila tudi za svoje duševno zdravje.

Odločitev je padla, moji dnevi so bili splanirani:

  • Zdrava prehrana,
  • Gibanje, telovadba, pohodi, tek
  • Masaža celotnega telesa enkrat na mesec
  • Ena prireditev na mesec

To so bili moji novi plani, ker sem imela v glavi, da mi bolezen, kot je rak ne bo uničila življenja. Kako sem čakala moj novi dan, prerodila sem se, dovolj mi je bilo slabe hrane, čutila sem po spremembi, ker sem se zavedala, da je naše telo mašina in da jo je potrebno oskrbovati in mazati, da rak ne vstopi in nima nobene možnosti za rast v telesu.